12-05-2020: Eισαγωγή στο Μουσικό Σχολείο

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας, δέχεται αιτήσεις εισαγωγής στην Α’ Γυμνασίου για το σχ. έτος 2020-2021, από τους αποφοίτους των Δημοτικών (ΣΤ’ Τάξης) από όλη την Κέρκυρα

έως 29 Μαΐου 2020.

Eισαγωγή στο Μουσικό Σχολείο

Στο Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο) μπορούν να εγγραφούν μαθητές που τελείωσαν την ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, κατόπιν ειδικών κατατακτηρίων εξετάσεων που διενεργούνται κάθε Ιούνιο. Σημειώνεται ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ένας μαθητής να γνωρίζει μουσική για να δώσει κατατακτήριες εξετάσεις.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις είναι η συμπλήρωση και κατάθεσης ειδικής αίτησης από τον γονέα ή κηδεμόνα του υποψηφίου προς το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας, η οποία θα πρέπει να κατατεθεί στο Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας  μέχρι τις 29 Μαΐου ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Επειδή η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη και τα Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι την 1η Ιουνίου, η φυσική μας παρουσία, προκειμένου να ενημερωθούν τα παιδιά σας για τη φύση και τις δράσεις του σχολείου μας δεν είναι εφικτή.

Γι’ αυτό το λόγο σας στέλνουμε συνημμένα ψηφιακά αρχεία και ένα video διάρκειας 2 λεπτών που προτείνουμε να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας. Ακολουθούν όλες οι εκδηλώσεις του Μ.Σ.Κ. στο λογ/σμό του στο youtube, η Εγκύκλιος του Υπουργείου για την Εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία και η Αίτηση Εγγραφής & Υπεύθυνη Δήλωση του Γονέα/Κηδεμόνα που πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στο email του Σχολείου μέχρι τις 29 Μαΐου 2020. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τηλ. 26610 91573

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (email):           Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (σημείωση: Λόγω αυξημένου βάρους επισκέψεων στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μπορεί να συναντήσετε δυσκολίες στο άνοιγμα τησ ιστοσελίδας του Σχολείου που περιέχει όλα τα παρακάτω, γι' αυτό τα παραθέτουμε και ξεχωριστά)

ΣΥΝΤΟΜΟ VIDEO

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (Λογ/σμός youtube)

Εγκύκλιος: Εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά σχολεία για το έτος 2020-2021

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

(ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Μετά την κατάρτιση του πίνακα υποψηφίων ορίζεται εξεταστική επιτροπή για τη διενέργεια των κατατακτηρίων εξετάσεων. Οι υποψήφιοι εξετάζονται στα παρακάτω θέματα:

Α) Αντίληψη ρυθμών (για παράδειγμα, ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί να μιμηθεί διάφορα ρυθμικά σχήματα που του παίζει η επιτροπή)

Β) Ακουστική ικανότητα (για παράδειγμα, ο μαθητής ακούει ένα κομμάτι μουσικής και θα πρέπει σε αυτό να διακρίνει κάποιες μελωδίες, μουσικά μοτίβα κ.τ.λ. που του ζητούνται)

Γ) Φωνητική ικανότητα (συνήθως ζητείται από το μαθητή να τραγουδήσει μια απλή, μικρή μελωδία της αρεσκείας του, ώστε η επιτροπή να μπορέσει να διακρίνει μουσικές δεξιότητες που έχει ο μαθητής)

Δ) Διάκριση ηχοχρωμάτων (για παράδειγμα, ο μαθητής ακούει ένα κομμάτι μουσικής και θα πρέπει σε αυτό να διακρίνει κάποια μουσικά όργανα που του ζητούνται)

Ε) Προαιρετική εξέταση σε μουσικό όργανο. Αν κάποιος μαθητής βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο σε κάποιο μουσικό όργανο και επιθυμεί να εξεταστεί συμπληρωματικά σε αυτό, τότε εξετάζεται.

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι επειδή δεν είναι υποχρεωτικό ένας υποψήφιος να γνωρίζει μουσική για να λάβει μέρος στις κατατακτήριες εξετάσεις, η εξέταση μουσικού οργάνου είναι εντελώς προαιρετική. Προκειμένου να παρέχονται οι ίδιες δυνατότητες εισαγωγής σε όλους τους μαθητές (είτε γνωρίζουν, είτε δεν γνωρίζουν μουσική), οι μαθητές βαθμολογούνται με διαφορετική αναγωγή σε κλασματική μονάδα (για όσους εξεταστούν στα πεδία Α, Β, Γ, Δ, το σύνολο της βαθμολογίας τους διαιρείται με το 400, ενώ για όσους εξεταστούν και στο πεδίο Ε, τότε το σύνολο της βαθμολογίας τους διαιρείται με το 500).

                Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι, λίγες μέρες πριν από την ημερομηνία των εξετάσεων, θα κληθούν να προσέλθουν στο σχολείο προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερέστερα σχετικά με την όλη διαδικασία των εξετάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε από την υποδιευθύντρια του Σχολείου μας κ. Ανεμογιάννη Ροζίνα όλες τις εργάσιμες ημέρες (ώρες 08:30- 14.00)  στο τηλέφωνο: 26610 91573  ή να συμβουλεύεστε την ιστοσελίδα μας (http://gym-mous-kerkyr.ker.sch.gr).