ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

Κέρκυρα, 31 Αυγούστου 2022

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

     Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διευθύντρια ΠΕ Κέρκυρας και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, 2022-2023, θα ήθελα να σας απευθύνω έναν σύντομο χαιρετισμό. Η τοποθέτησή μου σε αυτή τη θέση αποτελεί, αναμφίβολα, σημαντική προσωπική στιγμή και πρόκληση για δημιουργία.

   Με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα επιδιώξω τον δημιουργικό και ποιοτικό διάλογο, τη σύνθεση, τις εποικοδομητικές συνεργασίες, την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων και αρμοδιοτήτων.

     Αντιλαμβανόμενη, πλήρως, το πολύπλοκο δίκτυο διάδρασης που συνδέει την παιδαγωγική και διοικητική πλευρά του εκπαιδευτικού μας συστήματος, καταθέτω την πρόθεση αντιμετώπισης των προβλημάτων και των καθημερινών δυσκολιών των συναδέλφων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, με άξονες τη νομιμότητα, τη λογική, την ευελιξία, τον σεβασμό, την ενσυναίσθηση, τη διαφάνεια. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή θα είναι το αξιόλογο προσωπικό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, υποστηρίζοντας και διευκολύνοντάς το έργο σας.

     Δηλώνω συμπαραστάτης και βοηθός σας και προσδοκώ ότι η μεταξύ μας συνεργασία και οι αμοιβαίες δεσμεύσεις θα διαμορφώσουν το περιβάλλον για ένα δημιουργικό και καινοτόμο σχολείο, με ευτυχισμένα και χαρούμενα παιδιά.

    Εύχομαι σε όλους και όλες υγεία, δύναμη, επιτυχία και μια δημιουργική και όμορφη σχολική χρονιά!

Η Διευθύντρια ΠΕ Κέρκυρας

Δέσποινα Χ. Σαββίδου